Pusat Bantuan | Pilih Cara Penghantaran yang Sesuai untuk Penghantaran Pantas

Pilih Cara Penghantaran yang Sesuai untuk Penghantaran Pantas

Pengangkutan udara lebih pantas dan sesuai untuk pelanggan yang memerlukan barangan dengan segera.

Kami bekerjasama dengan banyak syarikat ekspres, dan juga menyediakan diskaun balingan percuma.

Masa penghantaran pengangkutan laut kecil akan lebih lama sedikit daripada pengangkutan udara tetapi lebih menjimatkan.

Barang dihantar oleh syarikat kurier tempatan, sesuai untuk barangan dalam lingkungan 20kg dan bersaiz kecil, dan cara pengebilan ialah pengebilan balingan penuh.

Pengangkutan laut persendirian sesuai untuk menghantar kargo besar atau berat, harganya jimat tetapi masa penghantaran lambat.

Had berat 1 meter padu ialah 500KG. Cara pengiraan untuk barangan yang melebihi had adalah berat sebenar dibahagikan dengan 500KG, untuk menentukan jumlah kubik pengiraan.

Bantuan
Pelanggan Sentiasa Diutamakan
Soalan Kategori
Pilih Cara Penghantaran yang Sesuai untuk Penghantaran Pantas

Berikut ialah arahan terperinci tentang saluran penghantaran yang berbeza:


Pengangkutan Udara:

Jika barangan anda memerlukan segera, anda boleh memilih untuk menggunakan saluran pengangkutan udara untuk menghantar. Kelajuan penghantaran pengangkutan udara adalah lebih pantas, supaya anda boleh menerima barang secepat mungkin. Kami bekerjasama dengan banyak syarikat ekspres, termasuk ABX, DHL, GDEX dan sebagainya, untuk pilihan anda. Pada masa yang sama, kami juga menyediakan diskaun balingan percuma, anda boleh menyemak butiran dasar pengebilan saluran semasa menyerahkan bil laluan.


Pengangkutan Laut Kecil:

Kami menggunakan kaedah kontena laut untuk pengangkutan, masa penghantaran akan lebih lama sedikit daripada pengangkutan udara, tetapi ia lebih menjimatkan daripada pengangkutan udara. Setelah barangan sampai ke negara tujuan, kami akan menggunakan syarikat kurier tempatan seperti ABX dan SKYNET untuk menghantarkan barangan. Penghantaran laut kecil sesuai untuk barangan yang beratnya kurang daripada 20kg dan tidak mempunyai kuantiti yang besar. Cara pengiraan adalah dengan berat volumetrik dan berat sebenar, dan caj akan dikenakan mengikut berat yang lebih tinggi. Jika barangan anda dihantar ke Singapura, anda perlu membayar GST sebanyak 8% mengikut nilai barang.


Penghantaran Laut Persendirian:

Pengangkutan laut persendirian sesuai untuk menghantar kargo besar atau berat. Harganya jimat dan pelepasan kastam mudah, tetapi masa penghantaran lambat, sesuai untuk pengguna yang tidak tergesa-gesa menerima pakej. Had berat 1 meter padu ialah 500KG. Cara pengiraan untuk barangan yang melebihi had adalah berat sebenar dibahagikan dengan 500KG, untuk menentukan jumlah kubik pengiraan. Cara pengiraan adalah dengan berat volumetrik dan berat sebenar, dan caj akan dikenakan mengikut berat yang lebih tinggi. Sila ambil perhatian bahawa caj penghantaran kawasan terpencil tambahan mungkin dikenakan di bahagian Malaysia Barat dan Timur. Jika barang anda dihantar ke Singapura, anda perlu membayar 8% GST terlebih dahulu mengikut nilai barang.