Pusat Bantuan | Kastam Tindak Tegas Pelanggaran | Borong China ShipForMe

Kastam Tindak Tegas Pelanggaran

Kastam Ningbo merampas kad permainan yang melanggar, bilah, kasut, alat tulis, dsb.

Kastam Beilun merampas sejumlah besar kad permainan yang melanggar, kasut palsu dan alat tulis yang melanggar; Kastam Meishan merampas bilah yang melanggar

Kastam Shenzhen: Merampas 415 pesawat belakang cakera keras yang melanggar

Apabila pegawai Kastam Futian memeriksa sekumpulan komponen elektronik yang diisytiharkan untuk eksport oleh syarikat logistik dalam penyimpanan kawasan berikat dan eksport semula, mereka mendapati bahawa kumpulan barang Terdapat 415 pesawat belakang cakera keras yang dicetak dengan logo "RU", tetapi syarikat tidak boleh memberikan sijil kelayakan yang berkaitan untuk pengeluaran dan jualan yang dibenarkan

Kastam Tianjin: topi pelanggaran dan bola sepak yang dirampas

Kastam Tianjin Xingang: Merampas 2,370 yang disyaki melanggar bekalan pelajar

Kastam Zhengzhou, Kastam Zhangjiagang dan Kastam Zhanjiang kesemuanya merampas barangan yang melanggar

Kastam Zhengzhou merampas sekumpulan pengawal permainan yang melanggar, Kastam Zhangjiagang merampas alat ganti kereta yang disyaki melanggar, dan Zhanjiang merampas selipar plastik yang melanggar

Bantuan
Pelanggan Sentiasa Diutamakan
Soalan Kategori
Kastam Tindak Tegas Pelanggaran

Mengikut pengumuman kastam, pelbagai kastam di seluruh negara telah menyita beberapa batch barang palsu! 


Kastam Beilun:  Sitaan Kad Permainan yang Melanggar Hak Cipta

Baru-baru ini, Kastam Beilun di bawah Kastam Ningbo telah menyita sejumlah besar kad permainan yang disyaki melanggar hak cipta "POKEMON", dengan jumlah lebih daripada 1.15 juta kad.


Semasa pemeriksaan pada satu batch barang yang dinyatakan sebagai "cawan termos, tikar plastik tahan air, dan pen neutral", pegawai pemeriksaan menemui sejumlah besar kad permainan dengan logo "POKEMON" dan imej watak kartun yang tidak dinyatakan. Setelah menghubungi pemegang hak, disahkan bahawa semua itu adalah produk yang melanggar hak cipta.Kastam Meishan: merampas bilah yang melanggar

Baru-baru ini, Kastam Meishan di bawah Kastam Ningbo telah memeriksa satu batch pisau cukur yang dinyatakan oleh sebuah syarikat dan mendapati kata-kata "BIC" dicetak pada kedua-dua pisau dan pembungkusan. Setelah menghubungi pemegang hak, disahkan bahawa seluruh batch pisau cukur itu adalah barang-barang yang melanggar hak cipta.


Setelah dihitung, jumlah keseluruhan pisau cukur yang melanggar hak cipta dalam batch ini adalah 499,800.


Kastam Beilun: Jangan Sentuh Barang-Barang China dengan Kasut Palsu

Baru-baru ini, Kastam Beilun di bawah Kastam Ningbo telah memeriksa satu batch kasut getah tanpa jenama yang dinyatakan dan mendapati bahawa beberapa daripadanya mempunyai cap dagangan "ERKE dan grafik" dicetak padanya, menunjukkan syak wasangka yang kuat terhadap pelanggaran. Setelah menghubungi pemegang hak yang berkaitan dengan jenama Cina "Hongxing Erke," disahkan bahawa batch kasut ini disyaki melanggar hak cap dagangnya, dengan jumlah keseluruhan 778 pasang. Saat ini, barang-barang ini telah disita mengikut undang-undang.


Sejak awal tahun ini, Kastam Ningbo telah menyita 11 batch barang yang melanggar hak cipta intelektual independen. Kastam akan dengan tegas mempertahankan hak cap dagang jenama dan mengawal selamat "jenama kebangsaan" menuju ke dunia.


Kastam Beilun: Sitaan 167,000 Buah Alat Tulis yang Melanggar Hak Cipta

Baru-baru ini, Kastam Beilun di bawah Kastam Ningbo telah memeriksa penghantaran barangan perayaan yang dinyatakan sebagai tiada jenama dan mendapati bahawa beberapa barangan perayaan, serta alat tulis seperti krayon dan pembaris yang tidak dilaporkan, mempunyai watak kartun klasik seperti "Mickey Mouse," "Cinderella," "Frozen," "Cars," dan "My Little Pony" dicetak padanya.


Setelah menghubungi setiap pemegang hak, disahkan bahawa barang-barang ini tidak memperoleh kebenaran untuk menggunakan watak kartun ini. Setelah dihitung,terdapat kira-kira 167,000 keping.Kastam Shenzhen: merampas 415 pesawat belakang cakera keras yang melanggar

Baru-baru ini, semasa memeriksa kumpulan komponen elektronik yang diisytiharkan oleh syarikat logistik untuk eksport dalam bentuk eksport semula gudang di kawasan berikat, pegawai kastam Kastam Futian yang bergabung dengan Kastam Shenzhen mendapati bahawa 415 pesawat belakang cakera keras dalam kumpulan barangan ini. telah dicetak dengan logo "RU", tetapi Perusahaan tidak boleh memberikan sijil kelayakan yang berkaitan untuk pengeluaran dan jualan yang dibenarkan. Pihak kastam segera menghubungi penerima obligasi untuk pengesahan.


Disahkan oleh penerima obligasi, barang di atas melanggar hak harta intelek penerima obligasi.Kastam Tianjin: Dirampas topi dan bola sepak yang melanggar

Pada 12 April, Kastam Tianjin Dongjiang merampas 1,198 topi yang disyaki melanggar dan 357 didakwa melanggar bola sepak. Apabila pegawai kastam Tianjin Dongjiang memeriksa topi dan bola sepak, mereka mendapati topi itu mempunyai grafik watak anime "Kaomen Tanjiro (Seragam Pembunuh Iblis)" dan bola sepak itu mempunyai "grafik planet".


Selepas menghubungi pemegang hak secara berasingan, telah disahkan bahawa dua kelompok barangan di atas adalah barang yang melanggar, dan pemegang hak telah memohon untuk langkah perlindungan kastam untuk hak harta intelek.


Kastam Tianjin Xingang: Merampas 2,370 yang disyaki melanggar bekalan pelajar

Baru-baru ini, Kastam Tianjin Xingang merampas sekumpulan bekas pensel dan beg galas untuk pelajar yang disyaki melakukan pelanggaran, sejumlah 2,370. Pegawai Kastam Tianjin Xingang memeriksa sekumpulan barangan dan menemui corak seperti "Frozen", "Cinderella" dan "Ultraman" yang dicetak pada barangan sebenar. Selepas menghubungi pemegang hak harta intelek, kumpulan bekalan pelajar disyaki melanggar hak penggunaan eksklusif tanda dagangan, dan pemegang hak memohon perlindungan kastam hak harta intelek.


Selepas pengiraan, terdapat 2,304 bekas pensel dan 66 beg galas untuk pelajar yang disyaki melakukan pelanggaran.


Kastam Zhengzhou: Merampas sekumpulan barangan yang melanggar

Baru-baru ini, Kastam Zhengzhou merampas 2,700 pasang pengawal permainan yang diisytiharkan untuk dieksport oleh syarikat tertentu. Antaranya, 2,300 pasang pengawal permainan mempunyai program permainan terbina dalam dengan logo "nintendo", dan 400 pasang butang pengawal permainan mempunyai corak pemfailan "Sony" yang serupa. Selepas pengesahan oleh pemegang hak, semua di atas adalah barang yang melanggar.


Kastam Zhangjiagang: Merampas 2,652 orang yang disyaki melanggar alat ganti kereta

Pada 14 April, kastam Zhangjiagang menahan 2,652 alat ganti kereta yang disyaki melanggar hak tanda dagangan "TOYOTA" dan "Fleetguard". Sebelum ini, apabila pegawai kastam memeriksa kumpulan barangan itu di tempat kejadian, mereka mendapati 2,372 alat ganti kereta seperti penyerap hentak dan pad brek bertanda tanda dagangan "TOYOTA", dan 280 alat ganti kereta seperti pemisah air minyak dan penapis mesin bertanda Tanda dagangan "Fleetguard". , terdapat syak wasangka pelanggaran.


Kastam memulakan prosedur pengesahan hak harta intelek mengikut undang-undang, dan pemegang hak yang berkaitan mengesahkan bahawa barang yang disebutkan di atas melanggar hak tanda dagangan berdaftar mereka.


Kastam Zhanjiang: Lebih 33,000 pasang selipar plastik yang melanggar peraturan dirampas

Baru-baru ini, Kastam Zhanjiang menganjurkan tindakan perlindungan kastam khas "Longteng Action 2023" untuk hak harta intelek, dan merampas dua kelompok lebih daripada 33,000 pasang selipar plastik yang disyaki melanggar hak penggunaan eksklusif tanda dagangan di pelabuhan.