Pusat Bantuan | Pemulangan Dan Pertukaran | 1688 Taobao BuyForMe

Pemulangan Dan Pertukaran

Jika pengguna meminta pemulangan, pembeli akan menghubungi penjual untuk pengesahan

Jika penjual bersetuju untuk memulangkan, kami akan mengatur untuk memproses pemulangan

Pengguna perlu menanggung yuran ekspres dan yuran pengendalian pemulangan

Yuran ekspres domestik yang dibayar dalam pesanan tidak boleh dikembalikan dan penjual hanya membayar balik harga produk

Sila ambil perhatian bahawa kos dan masa yang terlibat dalam proses pemulangan mungkin berbeza mengikut situasi sebenar

Kami akan cuba yang terbaik untuk membantu pengguna dan penjual menyelesaikan masalah dan memastikan kemajuan pemulangan dan pertukaran yang lancar

Bantuan
Pelanggan Sentiasa Diutamakan
Soalan Kategori
Pemulangan Dan Pertukaran

Penjelasan pengembalian barang adalah seperti berikut:


Jika pengguna tidak ingin menerima paket yang diterima, mereka boleh menghubungi khidmat pelanggan untuk meminta pengembalian kepada penjual. Pembeli akan menghubungi penjual untuk menanyakan apakah pengembalian dapat diterima. Jika penjual setuju untuk menerima pengembalian, kami akan menghubungi gudang untuk mengatur pengembalian barang kepada penjual. Namun, pengguna perlu bertanggungjawab atas kos penghantaran kembali dan kos operasi. Walau bagaimanapun, bayaran penghantaran domestik yang telah dibayar dalam pesanan tidak dapat dikembalikan kerana ia telah dibayar kepada syarikat penghantaran. Setelah penjual menerima barang, mereka hanya akan mengembalikan harga barang.


Proses pengembalian barang adalah seperti berikut:


1.Pengguna menghubungi khidmat pelanggan untuk meminta pengembalian.


2.Pembeli menghubungi penjual untuk menanyakan apakah pengembalian dapat diterima.


3.Jika penjual setuju untuk pengembalian, pembeli akan memberitahu gudang untuk mengatur pengembalian.


4.Setelah gudang mengatur pengembalian, kami akan memberitahu pengguna apakah mereka bersetuju dengan kos penghantaran kembali dan kos operasi (kos akan ditentukan setelah pengaturan pengembalian oleh gudang).


5.Setelah pengguna bersetuju dengan kos, kami akan mengurangkan jumlah tersebut dari akaun pengguna.


6.Setelah penjual menerima barang dan memberikan pengembalian kepada kami, kami akan memberitahu bahagian kewangan untuk memproses pengembalian kepada pengguna (pengembalian kepada pengguna dijangka akan mengambil masa 3-5 hari).


Pengembalian dan Penukaran Barang:


Pengguna boleh memilih untuk mengembalikan atau menukar barang dalam situasi berikut, pembeli kami akan membantu pengguna untuk menghubungi penjual dan menyelesaikan masalah.


1.Jika paket tiba di gudang dan pengguna membuka paket dan mendapati barang tidak sesuai, mereka boleh memilih untuk mengembalikan atau menukar barang.


2.Jika penjual mengirimkan barang yang salah atau jika paket tiba di gudang dan ditemui kerosakan pada paket atau barang, kami akan memberitahu pengguna dan penjual serta membantu pengguna untuk menghubungi penjual dan menyelesaikan masalah pengembalian atau penukaran barang.


3.Jika pengguna ingin menukar gaya, saiz, warna, dan sebagainya barang.


Proses pengembalian dan penukaran barang adalah seperti berikut:


1.Jika terdapat kerosakan pada paket atau pengiriman yang salah, kami akan memberitahu pengguna dan menghubungi penjual untuk menyelesaikan masalah.


2.Setelah kami dan penjual mengonfirmasi, kami akan memberitahu gudang untuk mengatur pengembalian kepada penjual (jika itu adalah kesalahan penjual, kos pengembalian akan ditanggung oleh penjual).


3.Setelah penjual menerima barang pengembalian, mereka akan mengatur pengiriman barang yang benar kepada gudang, dan pembeli kami akan memperbarui nomor resi pengiriman yang benar saat melaporkan barang


4. Selepas pakej tiba di gudang, pengguna boleh memilih untuk membongkar bungkusan untuk pemeriksaan atau terus menyerahkan bil laluan antarabangsa untuk menyelesaikan proses pemulangan.


Sila ambil perhatian bahawa yuran dan masa yang terlibat dalam proses pemulangan dan pemulangan tertentu mungkin berbeza mengikut situasi sebenar. Kami akan melakukan yang terbaik untuk membantu pengguna dan penjual menyelesaikan masalah dan memastikan kelancaran pemulangan dan pertukaran.